Website maken

Hoe kan ik gratis een website maken?

Ik zou graag willen weten hoe je gratis een website of forum kunt maken. Ik heb al eens gekeken maar nog niets gevonden.

Antwoorden: Website maken

Avatar

Er zijn veel mogelijkheden waarop je zelf gemakkelijk en gratis een website kunt maken. Hieronder staan een aantal mogelijkheden:

http://websitemaker.kennisnet.nl
Hier kun je gemakkelijk een eigen website maken inclusief gastenboek. Opzich een leuke optie, maar deze websitemaker is meer bedoeld voor kinderen en jongeren.

http://www.blogger.com/
Via deze site kun je je eigen blog maken. Blogger is erg gebruiksvriendelijk en je kunt er mooie websites mee maken. Misschien wel leuk om te weten, Blogger is van de zoekmachine Google.

http://www.punbb-hosting.com/
Via deze site kun je zelf een forum maken. Dit is een iets ingewikkeldere mogelijkheid dan de bovenste twee, maar je krijgt er een echt professioneel forum mee.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar dit geeft je alvast een idee.
Tevens kun je ook zelf een eigen website bouwen, dus zelf programmeren enzo. Dit kost veel werk en er is veel kennis voor nodig, maar je kunt er prachtige resultaten mee bereiken.

Succes!
Koert | 19-12-2006 20:44

Avatar

Indien jezelf meer alles in de hand wilt hebben zou je ook kunnen kijken naar een WYSIWYG (what you see is what you get) editor zoals Frontpage of Dreamweaver. Hier is wel wat meer kennis voor nodig maar de mogelijkheden zijn groter.

Tevens heb ik in het begin veel gehad aan http://www.mijnhomepage.nl welke veel zaken duidelijk uitlegd aan beginners!
20-12-2006 00:24

Avatar

Beste Autijochen77,

Goed dat je deze vraag stelt. Er moeten wel meerdere mensen met dezelfde vraag zitten...

Er zijn veel manieren om zelf gratis een eigen website te maken, echt waar!

Een goede methode om zelf gratis een eigen website te maken is gebruik maken van een sitebuilder (ook wel sitebouwer of sitepage designer genoemd). Het is eigenlijk gewoon een website-bouwprogramma waarmee ieder persoon, dus ook beginners, zelf een eigen website kan ontwerpen op een makkelijke manier. Er is dus geen enkele kennis van HTML vereist. (HTML is de code waarmee websites opgebouwd worden)

Weet je dat er wereldwijd duizenden, misschien wel tienduizenden websitebouwers bestaan die je site voor je kunnen bouwen, zonder er iets vanaf te hoeven weten?

Kijk, ik weet dat het ingewikkeld kan zijn met al die informatie op het web om uit te vinden hoe je makkelijk een eigen gratis website kan bouwen, maar er zijn echt mogelijkheden genoeg! Houd pen en papier bij de hand tijdens het surfen.

Hier volgen nu een paar tips:

Livepages is een website waar je zelf makkelijk een eigen website kunt bouwen, tip!

Lisa's "2 Create a Website"- Informatieve site voor beginners over het bouwen van een website en allerlei gerelateerde onderwerpen, tip!
Meer tips:

Lees het nuvolgende artikel even volledig door, zodat je precies weet wat je moet doen als je website online staat. Je hebt in ieder geval een domeinnaam en webhosting nodig om een website op internet te kunnen plaatsen.

Een sitebuilder is echt de beste manier voor nieuwelingen om een gratis website te maken! Gebruik bijvoorbeeld Strato Livepages. Het is een goed bouw programma.

Je kan ook nog geld verdienen met je website als hij eenmaal bestaat.

Vragen? Neem contact met me op. Ik help je graag.
Of laat je reactie hieronder achter.
Waster1 | 16-03-2009 16:41

Avatar

Je kan ook iets makkelijks gebruiken zoals SimpSite.nl, je kan met SimpSite.nl je eigen gratis website maken.

Gratis website maken
09-01-2010 22:33Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Website maken