Een manual online publiceren

Hoe kan je het beste een bestaand boek scannen om het op internet te zetten?

Ik wil manuals van oldtimers op internet zetten; ze moeten op scherm leesbaar en printbaar zijn. Het maken van foto's/ scans lukt niet zo goed: ze worden te groot (600 kb) of ze worden onscherp. Hoe moet het precies?

Antwoorden: Een manual online publiceren

Avatar

Om de scans te verkleinen kun je een programma als Adobe Photoshop gebruiken. Hiermee kun je de afbeeldingen verkleinen (en dan met name het aantal kb's omlaag, de afmetingen kunnen hetzelfde blijven). Zo kun je de afbeeldingen gemakkelijk op het internet zetten.
Om perfecte scans te krijgen kun je overwegen om de manuals te laten scannen bij een 'copy'-bedrijf. Zo'n bedrijf zit vast ook bij jouw in de buurt. Het kost wel wat, maar dan heb je wel een prachtig resultaat.
Koert | 19-12-2006 21:23

Avatar

Vaak worden boeken (e-books) per PDF aangeboden op internet. Dit bevordert tevens het lezen omdat er gemakkelijk in gescrolled kan worden. Indien de PDF bestanden niet teveel foto's bevatten zullen de bestanden ook meevallen.

Wellicht is het een optie om een computer en printversie beschikbaar te maken. De printversie zou voldoende moeten zijn op 150DPI, voor beeldversie kunt u 72 DPI gebruiken. Dit zal ook direct de bestanden kleiner maken.
20-12-2006 00:22Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Een manual online publiceren