Kan dit mijn PC vertragen?

Kan dit mijn PC vertragen?

IK heb voor ongeveer 5 gigabyte aan foto's, MP3's, video's enz op mijn PC staan.
Wordt mijn PC sneller als ik deze data op een externe harde schijf zet?
Indien ja, waarom dan?

Antwoorden: Kan dit mijn PC vertragen?

Avatar

Onderstaande informatie vond ik op het internet. Bij mij helpt het verwijderen van tijdelijke internetbrestanden en defragmentatie wil wel eens helpen. Daarnaast heb ik al mijn foto's op een USB-stick gezet.

Te volle harde schijf
Door veelvuldig gebruik komt er een tijd dat je harde schijf vol komt te staan met foto's, nieuwe software, muziekbestanden, tijdelijke internetbestanden, niet verwijderde bestanden die nog in de vuilbak staan,...
Een te volle harde schijf kan er voor zorgen dat uw computer niet vlot meer draait

Gefragmenteerde bestanden
Als je nieuwe data of software op uw harde schijf plaatst, krijgt die plaats op de vrije ruimte van de harde schijf. Op termijn wordt bij het installeren van software, door een gebrek aan 1 groot fysiek veld van vrije ruimte, op verschillende kleine fysieke veldjes van de harde schijf geplaatst ( fragmenteren ). Je systeem heeft daar geen enkel probleem mee maar bij het opstarten van de software, moet het systeem deze deeltjes samenvoegen en hoe meer deze deeltjes verspreidt staan hoe meer tijd het systeem nodig heeft om het programma op te starten.

Mogelijke oplossingen
Om je computer nieuw leven in te blazen heb je volgende mogelijkheden:

Verwijder onnodige software en bestanden:De meest voorkomende bestanden die mogen verwijderd worden zijn de tijdelijke internet bestanden ( deze bestanden zorgen er voor dat je computer niet telkens de zelfde foto van het internet moet halen maar gewoon van je harde schijf ) en het vuilbakje.
Kijk dan even of je geen software staan hebt die zo weinig gebruikt wordt dat deze verwijderd kan worden.
Plaats digitale foto's regelmatig op cd ( maak steeds een dubbele kopie voor het geval de cd later dienst wijgert ) en wis ze dan van je harde schijf of comprimeer ( verkleinen en/of samenvoegen ) via Winzip of andere software.

Defragmenteer je harde schijf: Via Windows kan je gefragmenteerde bestanden defragmenteren. Dit doe je via Start - Programma's - Bureau-accessoires - systeemwerkset - Schijfdefragmentatie

Vervang hardware: Kijk of je niet via het vervangen van uw harde schijf of extra geheugen te plaatsen je prestaties omhoog kan trekken. Deze investering valt reuze mee in vergelijking met de aanschaf van een nieuwe computer.

Bron: http://www.netonline.be/ict/detail.asp?id=297Roan | 13-11-2008 15:49 0.0

Avatar

Zolang er nog genoeg ruimte is op de harde schijf (denk aan 1 GB) en de schijf is ge-defragmenteerd zal je geen verschil merken in snelheid als je jouw bestanden op een externe harde schijf zet.
Wat je wel zal merken is het ongemak om bij jouw foto's, MP3's, video's enz te komen.
18-11-2008 16:08

Avatar

Kijk eerst hoeveel geheugen gebruikt wordt in het Taakbeheer.
Als je geheugengebruik in de buurt van je fysieke geheugen hoeveelheid lomt zou je dat kunnen verhpgen.
Het kan ook zijn dat er veel programma's op de achtergrond draaien. De taakmanger geeft per programma het geheugengebruik. Als je alle programma's nodig hebt kan je de achtergrond van je bureaublad leegmaken als daar een foto als achtergrond op staat en zo min mogelijk icoontjes op je bureaublad plaatsen. Alle beetjes helpen...
CompuKa | 15-01-2011 16:33Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Kan dit mijn PC vertragen?