De Ipod

Wat betenkt Ipod?

Iedereen tegenwoordig spreekt over Ipod en men weet wel wat men ermee bedoelt. Maar vanwaar en hoe is men op die naam gekomen?

Antwoorden: De Ipod

Avatar

Hoi,

ik weet niet of je nog steeds een antwoord nodig hebt, maar anders is het hier aanwezig:

"...Een iPod is een draagbare muziek- en mediaspeler van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple.[1] De iPod is ontworpen om gecomprimeerde audiobestanden af te spelen en is succesvol geworden over de hele wereld door zijn eenvoudige ontwerp en bediening. Van de iPod zijn in de loop der jaren verschillende varianten uitgebracht, die 'generaties' worden genoemd. De 'klassieke' iPod is ongeveer zo groot als een pakje sigaretten en de eerste generatie was ongeveer even dik, de latere generaties zijn ongeveer zo dik als een potlood.

Alle modellen van de iPod (op de Shuffle na) hebben een beeldscherm om de gebruiker te tonen welk nummer wordt afgespeeld of om door menu's te bladeren. De latere generaties kunnen ook video afspelen, foto's tonen of gebruikt worden om spelletjes te spelen. Op de meeste modellen vindt de bediening plaats door vijf knoppen, die in een rond 'click-wheel' geplaatst zijn, juist dit opvallende ronde ontwerp van de bediening is kenmerkend voor de iPod. De iPod Touch heeft dit ontwerp niet en stoelt op het -ook kenmerkende- ontwerp van de iPhone. De opslag van bestanden gebeurt op een flash-geheugen of een harde schijf, met een capaciteit tot 160 GB.

Op de iPod kunnen gegevens alleen gebruikt worden, er kan op de iPod niets aan de gegevens gewijzigd worden. Muziek en video worden beheerd op een computer (PC of Mac) met iTunes. Ook worden er gegevens vanuit andere applicaties (iCal, iPhoto, Adresboek, MS Outlook) via iTunes op de iPod gezet. Sinds de introductie van de eerste iPod in 2001, zijn er wereldwijd 100 miljoen exemplaren verkocht, daarmee is het de bestverkopende muziekspeler ter wereld.[2]

Bij de iPod worden oordopjes geleverd die in bijpassend wit uitgevoerd zijn, dit was een wens van Apple. Volgens marketing-experts in het programma The iPod-revolution [3] was dit een van de 'meest subtiele marketing-trucs ooit'. De witte oordopjes vielen erg op en droegen bij aan een hype in de 'jetset', ze werden mode..."

Bron:
- http://nl.wikipedia.org/wiki/IPod

Gr. René
Rene1981 | 04-01-2010 17:16Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan De Ipod