Mogelijk Joomla! speelse site

Is het mogelijk met Joomla! een speelse site te maken?

Mijn vriend wil graag een website voor zijn bedrijf en heeft mij gevraagd dat voor hem te regelen. Hij heeft mij aardig de vrije hand gegeven met uitzondering van één ding: het moet een Joomla! site zijn zodat hij zelf aanpassingen en updates kan doen.
Allemaal leuk en aardig ;-), maar voor zover ik begrepen heb - en ik heb er niet veel verstand van - zit je met Joomla! toch aan een vrij strak stramien vast. Klopt dat of is het ook mogelijk hierin een meer speelse site te maken?

Antwoorden: Mogelijk Joomla! speelse site

Avatar

Als je een site wilt bouwen met Joomla! dan is dat heel goed mogelijk. Joomla heeft als voordeel dat het als het ware uit een x-aantal modules bestaat, die je daar kunt plaatsen waar jij dat wil. En, voor de eigenaar is het zondermeer heel prettig om zelf toegang te hebben tot de inhoud en de modules.

Om op de vraag een "kan ik een speelse" site maken: Speels zegt meer over de vormgeving. Dus welke kleuren je gebruikt, en de schrijfstijl. Schrijf je formeel, of is het meer informeel. Welke plaatjes gebruik je, en hoe goed passen die bij de uitstraling van de site die je wil gebruiken. Idem dito met het lettertype.

Wat je ook zou kunnen doen, is eens zoeken op joomla! template. Er zijn veel gratis template's te vinden die een indruk geven van wat je met joomla! zou kunnen doen.

Gr. Angel
Erotic-heaven.nl
Angel | 26-08-2010 11:14

Avatar

Ik sluit me hele aan bij de opmerking van Angel.
Het speelse van een website heeft inderdaad betrekking op de lay-out. De lay-out kun je in joomla helemaal zelf bepalen, net zo gemakkelijk als bij een “normale website” zonder een content management systeem erachter. Met deze lay-out, in joomla ook wel template genoemd, kun bepalen waar en hoe de content van de modules en componenten worden geplaatst. Met wat gevorderde kennis kun je zelf bepalen welke gegevens uit de componenten en modules op de site wordt getoond. Dit is mogelijk door template-overrides te schrijven. Het is zelfs mogelijk om per menu een geheel andere template te gebruiken. Daarnaast is in joomla15 standaard mootools opgenomen, waarmee hele leuke effecten kunt bewerkstellingen op je website.

M.a.w. je kunt jouw website in joomla heel speels maken zoals je zelf wilt. Echter je dient wel over de kennis te beschikken om de lay-out naar eigen smaak in te richten, template overrides te kunnen maken, mootools te kunnen aanspreken e.d. Mocht je nog niet over de kennis beschikken zijn er genoeg boeken over dit onderwerp te krijgen. Ik kan het boek “Joomla!-templates ontwerpen” van Jisse Reitsma wel aanraden.
Daarnaast zijn er paar fora van joomla waar je vraag kunt stellen.
Het is natuurlijk mogelijk dat dit technische gedeelte te veel van het goede is. Je kunt dan altijd kiezen voor een bedrijf die gespecialiseerd is om dit voor je te doen.
CMS4biz
Joomla webdeveloping
CMS4biz | 18-02-2011 10:50Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Mogelijk Joomla! speelse site